Mainos
Mainos

Viidesti eronneelle kirkkoherralle potkut

Maarianhaminan kirkkoherra Jan-Erik Karlström menettää virkansa. Erottamisesta on päättänyt Porvoon tuomiokapituli yksimielisesti.

Tuomiokapitulin puheenjohtaja, Porvoon piispa Björn Vikström kuvailee, että kyseessä on hyvin epätavallinen toimi. Päätös syntyi pitkän keskustelun jälkeen.

Piispan mukaan pohjimmiltaan kyse on siitä, että kirkkoherran tulisi olla esikuva seurakunnalle. Muuten piispa ei katsonut voivansa kommentoida erottamisen syytä. Kirkkoherra Karlström erosi tänä vuonna viidennen kerran avioliitosta.

Karlström on ollut hyllytettynä virastaan viime kesästä lähtien, mutta hyllytys päättyi tänään. Huomenna kirkkoherran odotetaan palaavan työhönsä odotellessaan, että tuomiokapitulin päätös tulee voimaan. Hänellä on myös mahdollisuus valittaa päätöksestä. Kirkkoherra ei itse halunnut kommentoida asiaa tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme