Mainos
Mainos

Viikko alkaa sateisena ja tuulisena: ”Ajokeli paikoin jopa erittäin huono”

Alkava viikko on tuulinen, sateinen ja lauha. Maanantaina sadealue ylittä Suomen ja sateet tulevat etelässä vetenä, pohjoisessa lumena. Sää on selvästi tavanomaista lämpimämpää.

– Ajokeli on laajalti huono, paikoin jopa erittäin huono. Lumisade ja tuulesta johtuva pöllyävä lumi vaikeuttavat tieliikennettä maanantaina, sanoo MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi.

Tiistai on enimmäkseen poutainen, mutta edelleen pilvinen ja lauha. Lämpötilat ovat suuressa osassa maata yötä päivää lähes samoissa lukemissa.

Lounaassa lämpötila on viiden asteen paikkeilla, pakkasta on vain Lapissa. Pilvipeite rakoilee ajoittain Lapissa ja silloin pakkanen kiristyy jopa pariinkymmeneen asteeseen.

– Keskiviikkona iltapäivällä uusi sadealue rantautuu Länsi-Suomeen ja liikkuu illan ja yön aikana Suomen yli itään. Tuulinen ja lauha sää jatkuu, sanoo Salojärvi.

Torstai on keskiviikkoa poutaisempi, mutta etelässä tulee jokunen vesikuuro ja pohjoisessa lumikuuro. Lämpötila ei vieläkään ole muuttumassa talviseksi.

– Sama meno jatkuu viikonlopulle, tuulista, sateista ja lauhaa. Muutosta syksyiseen säähän ei siis ole vielä näkyvissä, Salojärvi toteaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme