Mainos
Mainos

Viikon sää: Auringonpaisteessa helteistä, paikoin sadetta ja ukkosta

Heinäkuun vaihtuessa hiljalleen elokuuksi Suomessa vallitsee edelleen hyvin lämmin kesäsää. Samalla on kuitenkin epävakaisempaa.

Viikon alussa maan epävakaisin ja sateisin alue on läntinen Suomi, kun taas idässä on selkeintä ja lämpimintä. Tiistain aikana länteen saapuva voimakas sadealue siirtyy keskiviikkona heikentyneenä kohti itää, kastellen samalla Keski- ja Etelä-Suomen.

Aurinkoisilla alueilla mitataan monin paikoin hellelukemia, mutta sateen sattuessa lämpötilat painuvat 20 asteen tietämille. Viikko on kuitenkin yleisesti hyvin lämmin koko maassa. Tiistaina kaakkoistuuli voimistuu selvästi ja puhaltaa rannikkoalueilla paikoin navakasti.

Torstaina maan keskivaiheilla saadaan jonkin verran sateita, muualla maassa pilvisyys vaihtelee. Edelleen aurinkoisilla alueilla on helteistä, sateella hiukan alle 20 astetta. Perjantai näyttää poutaisemmalta koko maassa, lännessä saattaa tulla jokunen sadekuuro.

– Viikonloppuna maahan virtaa erittäin lämmintä ilmaa etelän suunnasta saapuvan korkeapainealueen vahvistuessa. Lapin yli liikkuu sateita ja ukkosia. Etelä- ja Keski-Suomessa saatetaan mitata paikoin jopa 30 asteen lämpötiloja ja helteistä on pohjoisessa asti, ennustaa MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

(MTV3)

Katso yltä video viikon säästä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme