Mainos
Mainos

Viikon sää: Ropisee ja pyryttää

Jouluviikon säätä leimaa sade eri muodoissaan. Etelässä ja lännessä tulee lähinnä silkkaa vettä, pohjoisessa ja idässä lunta.

MTV3:n ja Forecan meteorologin Liisa Rintaniemen mukaan alkavan viikon säätä on erittäin vaikea ennustaa. Se on kuitenkin varmaa, että lännestä saapuu useita sadealueita, joiden voimakkuus tai ajoitus ei ole vielä tarkasti selvillä.

Alkuviikolla tilanne näyttää kuitenkin siltä, että viikonloppuna vallinneen matalapaineen jäänteet aiheuttavat vielä hajanaisia sateita eri puolilla maata.

– Etelässäkin sateeseen saatetaan saada jo taukoja. Päivät saattavat olla paikoin melko poutaisia, Rintaniemi lupailee.

Aatonaattona poutaa

Mahdollisesti torstain aikana lännestä saapuu uusi sadealue, jonka mukana tulee lunta ja lännessä myös vettä.

Seuraava sadealue saapuu näillä näkymin perjantain ja lauantain välisenä yönä.

– Aatonaatto näyttää aika poutaiselta, Rintaniemi sanoo.

Ennusteiden tarkennuttua näyttääkin siltä, ettei menoliikenteen vilkkaimpana päivänä eli perjantaina kärsitä kovasta lumipyrystä.

Joulupäivänä pakastuu

Rintaniemen ennustuksen mukaan joulupäivänä pakastuu, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, ettei pysyvää kylmää ilmamassaa Suomeen ole tulossa ainakaan lähiaikoina.

– Joulun välipäivinä sää on luultavasti samantyyppistä kuin tällä hetkellä. Meteorologin näppituntumani on, että etelään saadaan pysyvä lumikerros vasta ensi vuonna, Rintaniemi arvioi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme