Mainos
Mainos

Viikonloppuna sää muuttuu dramaattisesti – harvinainen myrsky lähestyy

Ulkoilu kannattaa ajoittaa loppuviikolla lauantaihin, MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas kehottaa. Päivästä on tulossa Etelä- ja Keski-Suomessa viikon poutaisin. Sunnuntaina Suomea uhkaa kesämyrsky.

Etelä- ja Keski-Suomessa saadaan niskaan kuurosateita sekä torstaina että perjantaina. Lämpötila liikkuu 15-20 asteissa.

– Sadetta voi tulla torstaina Oulun korkeudelle saakka melkein missä vaan. Joissakin kuuroissa vettä voi tulla 20 mm ja ukkoskuurotkin ovat mahdollisia, Mäntykannas kertoo.

Lauantaina sadekuurot tavoittavat myös Pohjois-Suomen. Muualla on tuolloin luvassa pääosin kuivaa ja lämmintä säätä.

– Lämpötilat liikkuvat Etelä- ja Keski-Suomessa 20 asteessa, Mäntykannas ennustaa.

Kesämyrskyt harvinaisia heinäkuussa

Sunnuntain vastaisena yönä maahan saapuu voimakas matalapaine, joka muuttaa sään dramaattisesti.

– Luvassa on kunnon kaatosateita Etelä- ja Keski-Suomessa, maanantaita kohden niitä on luvassa myös pohjoiseen. Tuuli voi yltyä merialueilla myrskyksi saakka, Mäntykannas kertoo. 

Mikään tyypillinen heinäkuinen päivä sunnuntaista ei siis ole tulossa, sillä heinäkuussa on keskimäärin 0,2 myrskypäivää.

– Tällaista myrskyä ei ole ollut heinäkuussa pitkään aikaan. Sunnuntaina myräkkä olisi tyypillisempi syys- tai lokakuulle. Myrskyn reitti ja voimakkuus ovat vielä kuitenkin epävarmoja. Voimakas matalapaine nostaa myös helleilman hyvin lähelle Suomea sunnuntaina, Mäntykannas kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme