Mainos
Mainos

Viikonlopun hellepäivät lämmittivät järvivedet

Viime päivien helteet ovat lämmittäneet järvivesiä, kertoo Suomen ympäristökeskus. Vielä ennen viikonloppua vesi oli monissa järvissä kylmempää kuin keskimäärin tähän aikaan vuodesta. Ympäristökeskuksen mukaan maan etelä- ja keskiosassa vedet ovat paikoin jopa asteen tai pari keskiarvoa lämpimämpiä.

– Pintavedet ovat lämmenneet erityisesti kahden viimeisen hellepäivän ansiosta. Nyt on päästy keskiarvojen tuntumaan pohjoista Lappia lukuun ottamatta, kertoo hydrologi Johanna Korhonen.

Vesistöjen lämpötilat ovat maan eteläosassa noin 20–23 astetta, maan keskiosasta Etelä-Lappiin 18–21 astetta ja pohjoisessa Lapissa 9–15 astetta.

Ympäristökeskuksen mukaan viikonlopun sadekuurot eivät merkittävästi lisänneet suurten järvien pintakorkeuksia. Pinnat ovat jo entuudestaan korkealla monissa järvissä. Suurista järvistä poikkeuksellisen korkealla on muun muassa Saimaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme