Mainos
Mainos

Viikonlopun sää on kesäisen vaihteleva: Sumua, aurinkoa, vesisateita ja poutaa

Huominen lauantaiaamu alkaa Keski- ja Itä-Suomessa todennäköisesti sumuisena. Maisema kirkastuu päivän mittaan, kun sumu hälvenee, kertoo Forecan meteorologi Ilkka Alanko.

– Päivälläkin liikkeellä on runsasta pilvikumpua, yksittäiset sadekuurot ovat mahdollisia maan etelä- ja keskiosassa. Rannikolla on aurinkoista ja poutaista, Alanko kuvaa. 

Pohjois-Suomessa on huomenna enimmäkseen aurinkoista ja poutaista. Lämpötila on koko maassa Etelä-Lappia myöten 18 - 23 lämpöastetta. Koillis- ja Pohjois-Lapissa lämpötila jään noin 15 asteeseen.

– Rannikolla on tuulen puhaltaessa hieman sisämaata viileämpää, Alanko lisää.

Sunnuntaina sää muuttuu meteorologin mukaan epävakaiseksi. Sää on Alangon mukaan huomattavasti huonompi kuin lauantaina. Sunnuntaina monin paikoin saadaan sadekuuroja.

Sunnuntaina aamu on kuitenkin vielä poutainen. Iltapäivän ja illan kuluessa maan etelä- ja keskiosan yli liikkuu sateita, lämpötila on noin 20 astetta, sateisilla alueilla viileämpi. Länsirannikolla sataa iltapäivällä yhtenäisemmin ja lämpötila jää vain 15 asteeseen. 

Myös Etelä-Lapin tienoilla on kapea sadealue, jolloin voi myös ukkostaa. Etelä-Lapissa ja Oulun korkeudella lämpötila on noin 20 astetta. Keski- ja Pohjois-Lapissa lämpötila on noin 15 astetta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme