Mainos
Mainos

Viileä sää hidastaa sinilevän kukintaa

Sinilevää on havaittu sisävesissä 23 havaintopaikassa eri puolilla Suomea. Levää on runsaasti muun muassa Sipoon Savijärjevssä ja Lempäälän Mäyhäjärvessä.

Tämänhetkinen viileä ja tuulinen sää ei suosi sinilevien kukintaa.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan läntisen ja keskisen Suomenlahden avomerialueilla vaarattomaksi luokiteltua sinilevää on runsaasti. Saaristomerellä, Ahvenanmaan rannikolla sekä itäisellä Suomenlahdella sinilevää on kohtalaisesti. Perämerellä ja Selkämerellä ei ole merkkejä kukinnoista.

Sisävesissä sinilevää on havaittu 23 havaintopaikalla eri puolilla Suomea. Sipoon Savijärvessä, Kaarinan Littoistenjärvessä ja Lempäälän Mäyhäjärvessä levää on runsaasti.

Pintaveden lämpötila on avoimella Suomenlahdella 12-13 astetta ja rannikolla 14-16 astetta. Saaristomeren eteläosissa ja Ahvenanmerellä lämpötila on 12 asteen tietämillä. Pohjanlahden rannikolla lämpötila on laskenut 7-10 asteeseen.

Sisävesien lämpötilat ovat Etelä- ja Keski-Suomessa 13-19 astetta ja Lapissa 8-15 astetta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme