Mainos
Mainos

Viileistä ilmoista mukava hyöty uimareille

Viilentyvä sää on laskenut sinileväpitoisuuksia sekä järvissä että merialueilla.

Merialueilla sinilevähavainnot ovat olleet vähäisiä. Valtakunnallisen leväseurannan ja kansalaisilta tulleiden havaintojen mukaan levää on vain muutamalla paikalla Halikonlahden, Helsingin ja Turun rannikoilla.

Epävakainen sää ja kova tuuli ovat sekoittaneet viimeviikkoiset avomerikukinnot. Tällä viikolla on havaittu enää vähän levää Ahvenanmerellä ja pohjoisella Itämerellä. Sinilevien pintakukintoja on myös keskisellä Selkämerellä.

Järvissä keskiarvoja vähemmän levää

Järvillä sinilevähavainnot ovat vähentyneet viime viikosta. Todennäköinen syy järvien vähentyneisiin sinilevähavaintoihin on epävakainen sää ja järvivesien viilentyminen.

Suomen ympäristökeskuksen ennusteen mukaan vesien pintalämpö laskee tulevan viikon aikana entisestään, pohjoisimmassa Suomessa lukemat jäävät alle 10 asteen. Yleensä sinilevän määrä järvillä on suurimmillaan tähän aikaan kesästä, mutta nyt levää on vähemmän kuin ajankohtana tyypillisesti.

Kuluneen viikon aikana sinilevää on havaittu yhteensä 43 valtakunnallisella havaintopaikalla. Näistä vain kolmella havaintopaikalla sinileväkukinta on ollut runsas ja yhdellä paikalla erittäin runsas.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot