Mainos
Mainos

Viime kesältä ennätysmäärä laadukasta siemenperunaa

Viime satokauden siemenperuna on ollut korkealaatuista ja sitä saatiin ennätysmäärä. Elintarvikevirasto Eviran siementarkastusyksikkö Loimaalla on antanut markkinointiluvan 26,5 miljoonalle kilolle siemenperunaa. Viime vuosina määrä on ollut 22-23 miljoonaa kiloa.

Siemenperunan laatua paransi poikkeuksellisen vähäinen perunarutto. Myös Euroopassa perunantuotantoa vaivanneen Y-viruksen määrä Suomessa väheni viime kesänä alle puoleen edellisvuodesta.

Tällä kasvukaudella huippusatoa ei ole odotettavissa. Pohjanmaalla perunakasvustoja ovat vaivanneet runsaat sateet. Siemenperunan päätuotantoalueella Pohjois-Pohjanmaalla pakkaset ovat jo puraisseet kasvustoja.

Evira tarkastaa siemenperunan kolmessa eri vaiheessa. Markkinointilupa edellyttää hyväksyntää kaikissa vaiheissa. Hyväksytyn siemenperunan tunnistaa virallisesta vakuustodistuksesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme