Mainos
Mainos

Viime kesän myrskytuhoja korjataan yhä

Kaikkia viime kesänä sattuneita myrskytuhoja ei ole saatu vieläkään korjattua. Myrskytuhoja on korjaamatta etenkin saarissa, sillä korjaustöitä on hidastanut pula vesistökorjuukalustosta.

– Lauttakapasiteetti on rajoittanut nopeaa korjuuta saarissa. Näin ollen saarikorjuuta joudutaan jatkamaan läpi tämän kesän, sanoo UPM Metsän puunostaja Jukka Karjalainen.

Viime heinä- ja elokuussa riehuneet myrskyt tuhosivat yhteensä yli kahdeksan miljoonaa kuutiota metsää. Metsänhoitoyhdistysten mukaan tuulikaadoista on korjattu jo 90-95 prosenttia pahimmilla myrskytuhoalueilla Keski-Suomessa ja Etelä-Savossa.

Talven jäljiltä metsistä löytyy kuitenkin vielä myrskyn kaatamia puita, jotka kelpaavat yhä tukkipuuksi.

– Jonkin verran puu on sinistynyt, mutta ei ole vielä pahassa kunnossa. Varmasti nyt, kun ilmat lämpiävät, sinistyminen jatkuu, arvioi metsäkoneenkuljettajaTuomo Mähönen.

Seuraavaksi metsiä uhkaavat tuholaiset, sillä hyönteiset iskeytyvät kaatuneisiin runkoihin keväisin. Lain mukaan vahingoittuneet männyt pitääkin poistaa Etelä- ja Keski-Suomen metsistä heinäkuun alkuun ja kuuset elokuun alkuun mennessä. Yksittäisiä runkoja ei kuitenkaan kannata korjata.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu (Seitsemän uutiset 21.5.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme