Mainos
Mainos

"Viimeiset mohikaanit renkaanvaihtoon joulukuussa"

Talvi on muistuttanut suomalaisia jälleen olemassaolostaan. Räntä ja tienpintojen jäätyminen ovat aiheuttaneet autoilijoille ongelmia eteläisintä Suomea lukuun ottamatta.

Kun talvirenkaiden vaihto käy kuumimmillaan muualla maassa, aletaan pääkaupunkiseudun rengasliikkeissä vasta valmistautua sesonkiin. Helsingissä toimivassa Rengas-Sopissa alkoi vilkastua eilen.

- Toiminta rupeaa heräilemään, mutta täysi sesonki ei ole vielä päällä. Härdelli alkaa siinä vaiheessa, kun tien pinta jäätyy ja taivaalta alkaa näkyä valkoista. Siinä vaiheessa se yleensä räjähtää käsiin, Timo Laukkanen kuvailee.

Laukkasen mukaan autoilijat ovat oppineet vuosien mittaan vaihtamaan renkaat suht' ajoissa, vaikka joka vuosi tuleekin kiire.

Renkaanvaihdon kuumin sesonki kestää noin kuukauden. Tuolloin rengasliikkeissä tehdään todella pitkää päivää.

- Pahimmillaan työpäivät saattavat venyä jopa 14-16-tuntisiksi, Laukkanen arvioi.

Kuukauden kestävän sesongin aikana luulisi hitaimpienkin saavan nastat tai kitkat autojensa alle. Laukkasen mukaan näin ei kuitenkaan ole.

- Pääosa vaihtaa kuukauden sisällä, mutta hitaimmat, viimeiset mohikaanit, reagoivat vasta joulukuun puolivälissä, Laukkanen naurahtaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme