Mainos
Mainos

Viinaveron kohtalo jää vielä avoimeksi

Alkoholiveron kohtalo jää käsiteltäväksi budjettiriiheen. Alkoholiverotuksen kehittämistä selvittänyt työryhmä päätti työnsä tänään todeten, että sillä ei ole yhteistä kantaa siihen, pitäisikö alkoholiveroa laskea vai nostaa.

Työryhmällä oli käytössään tuoreet alkoholin kulutusta koskevat tilastot, joiden mukaan vuoden vaihteessa tapahtunut veronkorotus ei ole saanut suomalaisia juomaan vähempää - mutta ei juuri myöskään enempää. Vaikka verot nousivat mietojen juomien osalta 10 prosenttia ja väkevien 15 prosenttia, alkoholin kokonaiskulutus nousi tammikuun alusta toukokuun loppuun 0,2 prosenttia.

Tilastojen mukaan suomalaiset ovatkin lisänneet alkoholin tuontia ulkomailta, kun kotimaassa pyydetään korkeampaa hintaa.

- Työryhmällä ei ollut yhtenäistä kantaa siihen, miten veronnosto todella vaikuttaa juomiseen. Kokoomus ja RKP suhtautuivat epäilevästi siihen, että verojen nosto todella vähentää juomista, työryhmän puheenjohtaja, kokoomuslainen valtiosihteeri Velipekka Nummikoski sanoo.

Marraskuusta istunut työryhmä päätti, että viinavero jätetään ministereiden päätettäväksi tämän kuun lopulla pidettävässä budjettiriihessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme