Mainos
Mainos

Viinitilat kiinnostavat matkailijoita

Viinitilat ovat yhä suositumpia kotimaan matkakohteita. Kesä onkin viinitilojen ehdoton pääsesonki. Matkailun edistämiskeskuksen (MEK) mukaan viime vuonna viinitilamatkailu kasvoi kuusi prosenttia edellisvuodesta. Turismi on pääosin kotimaanmatkailua. Ulkomaalaistenkin kävijöiden määrä on kasvussa, vaikka ulkomaalaisturistit muodostavatkin yhä matkailijoista vain ohuen marginaalin.

Tilaviiniyrittäjät ry:n tiedottaja Maria Tigerstedt arvioi vuotuisten kävijämäärien keikkuvan noin puolen miljoonan hujakoilla. Viinitilojen tuotteita myydään tänä vuonna lähes 400 000 litraa.

Sen jälkeen, kun ensimmäiset suomalaiset viinitilayritykset aloittivat toimintansa vuonna 1995, ala on laajentunut ja kehittynyt huimaa vauhtia. Tiloja on ympäri Suomea Ahvenanmaalta aina Saariselälle asti. Tuotevalvontakeskus on myöntänyt viinitilalupia tähän mennessä 55 kappaletta. Uusia tiloja perustetaan vuosittain.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme