Mainos
Mainos

Viisi kuntaa yhdistymässä Suur-Hämeenlinnaksi

Epäilyksiä viime hetkellä aiheutti sopimuksen tiukka sanamuoto sekä sen sitovuus.

Hämeenlinnan, Hauhon, Kalvolan, Rengon ja Tuuloksen valtuustot päättivät illalla, että kunnat jatkavat yhdistymistä. Lammi sen sijaan päätti jättäytyä yhdistymishankkeen ulkopuolelle.

Päätös syntyi Hämeenlinnassa ja Rengossa yksimielisesti, jälkimmäisessä kuitenkin sillä ehdolla, että kunta selvittää lisäksi tasavertaisesti muita yhteistyövaihtoehtoja sekä järjestää neuvoa-antavan kansanäänestyksen ennen lopullista päätöstä.

Tuuloksessa päätös syntyi äänin 14-3, Hauholla 16-5 sekä Kalvolassa niin ikään 16-5. Lammilla yhdistymissuunnitelmat torjuttiin äänin 18-9.

Uuden noin 58 500 asukkaan kunnan muodostaisi seudun kahdeksasta kunnasta viisi. Puitelain mukaan kaikki kahdeksan kuntaa jatkavat kuitenkin kaupunkiseudun yhteisten suunnitelmien tekemistä. Mukana ovat myös aiemmin yhdistymishankkeen ulkopuolelle jättäytyneet Janakkala ja Hattula.

Epäilyksiä viime hetkillä aiheuttivat perussopimuksen tiukka sanamuoto sekä sopimuksen sitovuus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot