Mainos
Mainos

Viisi suomalaista tsunamiuhria edelleen kadoksissa

Tunnistustyö jatkuu Thaimaassa edelleen paikallisten uhrintunnistajien voimin, mutta KRP harkitsee myös suomalaistutkijoiden lähettämistä paikalle.

Keskusrikospoliisi (KRP) on harkinnut suomalaistutkijoiden lähettämistä Thaimaahan tutustumaan liki kaksi vuotta sitten sattuneen tsunamin uhrien tunnistustyön nykytilanteeseen. Tutkijoiden mahdollista lähtöä on kuitenkin vaikeuttanut Thaimaassa äskettäin tapahtunut sotilasvallankaappaus.

Viimeiset suomalaiset uhrintunnistajat palasivat Thaimaasta kotimaahan tänä vuonna tammikuun lopussa ja muutkin kansainväliset tunnistajat helmikuussa.

Viisi suomalaista on edelleen kateissa liki kaksi vuota sitten Kaakkois-Aasiassa tapahtuneen tsunamikatastrofin jäljiltä. Kaikkiaan tsunamissa sai surmansa 178 suomalaista, joista 173 on tunnistettu ja tuotu kotimaahan. Kadoksissa vielä olevista suomalaisista yksi on aikuinen ja neljä lapsia.

Rikoskomisario Ismo Kopra KRP:stä oli viimeinen tammikuussa kotimaahan palannut suomalainen uhrintunnistaja. Hänen mukaansa Thaimaassa on edelleen asianmukaisesti säilytettynä satoja tsunamissa surmansa saaneiden ruumiita.

- En halua antaa turhaa toivoa vielä kateissa olevien suomalaisten omaisille, mutta mahdollista kuitenkin on, että vielä joku tai joitakin löytyy näiden joukosta, hän sanoo.

Tunnistustyö jatkuu Thaimaassa edelleen paikallisten uhrintunnistajien voimin. - Jos heiltä tulee tietoja mahdollisista suomalaisuhreista, käymme itse paikan päällä varmistamassa tunnistuksen ja hakemassa uhrit kotiin, Kopra lisää.

Suomalaisuhrien tunnistuksessa on käytetty apuna muun muassa hammaskarttoja sekä dna- ja sormenjälkitietoja. Vainajien lopullinen tunnistus on tehty kotimaassa.

Muista maista poiketen kaikille vainajille on tehty myös ruumiinavaus, sillä Suomen laki vaatii selvittämään ihmisen kuolinsyyn. Tsunamin uhrien kohdalla se ei yksiselitteisesti ollut hukkuminen, vaan jotkut kuolivat vammoihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme