Mainos
Mainos

Viisi suomalaista yliopistoa viidensadan parhaan joukkossa

Kiinalaisvertailussa listattiin maailman parhaat yliopistot lähinnä tutkimussaavutusten pohjalta. Suomesta mukaan pääsivät Helsingin, Turun, Oulun ja Jyväskylän yliopistot sekä Teknillinen korkeakoulu.

Maailman viidensadan parhaan yliopiston joukossa on kiinalaisvertailun mukaan edelleen viisi suomalaista yliopistoa. Ylimmäs listalla nousi Helsingin yliopisto, joka on sijalla 74.

Shanghailaisen yliopiston laatimalla listalla ovat Suomesta lisäksi Turun yliopisto, Teknillinen korkeakoulu, Oulun yliopisto ja Jyväskylän yliopisto. Vielä vuonna 2003 listalla oli myös Kuopion yliopisto.

Paalupaikkaa pitää amerikkalainen Harvard, toisena on brittiläinen Cambridge ja kolmantena niin ikään amerikkalainen Stanford.

Koko kymmenen kärki on tiukasti amerikkalaisten hallussa. Paras aasialainen opinahjo on Tokion yliopisto sijalla 19 ja paras pohjoismainen Tukholman Karoliininen instituutti sijalla 48.

Yliopistot on pantu paremmuusjärjestykseen lähinnä tutkimussaavutusten perusteella. Listaa laatiessa on otettu huomioon muun muassa kansainvälisten artikkeleiden määrä ja yliopistossa tehtyjen tutkimusten siteeraustiheys. Myös esimerkiksi Nobel-palkinnoilla on merkitystä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme