Mainos
Mainos

Viisumin saantiin Venäjälle luvassa helpotuksia

Viisumikäytännön helpotukset liittyvät keväällä EU:n ja Venäjän välillä tehtyyn sopimukseen.

Venäjälle matkustavien viisumin hankinta helpottuu näillä näkymin ensi vuoden alusta. Silloin pitäisi tulla voimaan uusi sopimus, jonka myötä viisumin saanti nopeutuu ja maksukäytäntö yhtenäistyy.

Uusissa viisumisäännöissä pyritään helpottamaan erityisesti usein Venäjälle matkustavien ammattiryhmien, kuten rekka- ja liikemiesten elämää. Diplomaattipassin haltijat saavat tulevaisuudessa matkustaa viisumitta.

Sopimuksen mukaan myös esimerkiksi opiskelijat ja perheenjäsenet voivat saada maksuihin helpotuksia tai täysin maksuttoman viisumin.

Ulkoministeriöstä kerrotaan, että viisumi pitäisi onnistua saamaan viimeistään kymmenen päivän kuluttua sen anomisesta. Maksu olisi EU:n nykyisen viisumimaksun tasolla eli 35 euroa.

- Tällaisella viisumilla voi oleskella Venäjällä korkeintaan 90 päivää kuuden kuukauden aikana. Venäjä haluaa, että saatavissa on myös muutamassa päivässä valmistuva pikaviisumi, joka maksaa 70 euroa, kertoo ulkoasiainsihteeri Ann-Christine Krank ulkoministeriöstä.

Viisumikäytännön helpotukset liittyvät keväällä EU:n ja Venäjän välillä tehtyyn sopimukseen. Sopimuksen ratifiointi Suomessa ja Venäjällä on nyt käynnissä ja sen toivotaan tulevan voimaan heti vuoden alusta.

Uudistus ei poista nykyistä viisumeihin liittyvää kutsujakäytäntöä, mutta menettelyä yksinkertaistetaan. Nykyisin monikertaviisumin saaminen edellyttää virallista kutsua esimerkiksi venäläiseltä yritykseltä.

Venäjälle matkaavia kuormittanut rekisteröintimenettely sen sijaan pysyy voimassa. Sen mukaan suomalaisten, jotka eivät majoitu hotellissa, on rekisteröidyttävä viranomaisten luona kolmen päivän kuluessa Venäjälle saapumisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme