Mainos
Mainos

Viisumivapaat Viipurin-risteilyt loppuivat

Viisumivapaat risteilyt Viipuriin päättyivät eilen, mutta risteilymatkustajia on käynyt ilman viisumia vielä sen jälkeenkin kaupungissa. Venäjän luoteisen rajavartiohallinnon päällikön sijaiselta, kenraalimajuri Stepanovilta tänään saadun virallisen ilmoituksen mukaan Venäjän rajavartiopalvelu ei enää 26. kesäkuuta alkaen ota vastaan viisumittomia risteilymatkailijoita Viipurissa.

-Katsomme mitä ilmoitus käytännössä todella merkitsee, sanoi risteilyjä järjestävän kotkalaisen Kristina Cruises Oy:n toimitusjohtaja Mikko Partanen.

-Jos viisumi risteilyillä tarvitaan, matkoja ei taloudellisista syistä voi järjestää, kertoo Partanen.

Partanen totesi iltapäivällä, että vielä "kaksi tuntia sitten on Viipurissa käyty ilman viisumia". Hänen mukaansa kysymyksessä on lakimuutos Venäjällä. Sen saaminen aikaiseksi ja voimaan näin nopeasti tuntuu yllättävältä.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto ei toistaiseksi estä viisumittomien risteilymatkustajien lähtöä Viipuriin Lappeenrannan tai Nuijamaan satamista. Heille kuitenkin kerrotaan, että Venäjän rajavartioviranomaiset mahdollisesti käännyttävät heidät rajalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme