Mainos
Mainos

Viisumivapaus poistumassa Saimaan kanavalta

Viisumivapaus poistuu Saimaan kanavaliikenteessä ensi keväänä alkavalla purjehduskaudella. Suomen ja Venäjän valtuuskunnat ovat päässeet asiasta yhteisymmärrykseen. Asia edellyttää vielä Venäjän päätöksentekoa.

Viisumivapaus Saimaan kanavaliikenteessä on ollut Venäjän Suomelle myöntämä yksipuolinen etu. Venäjän muuttunut lainsäädäntö ei kuitenkaan enää mahdollista viisumivapaata maahantuloa. Suomi ja Schengen-valtiot vaativat kaikissa tapauksissa viisumin.

Suomen valtuuskunta, johon on kuulunut edustajia niin liikenne- kuin ulkoministeriöstä, on selvittänyt viisumivapauden poistamisen seurauksia. Selvitysten mukaan matkustajaliikenne uhkaa sen seurauksena loppua kanavalla. Neuvotteluissa Venäjä on alustavasti ilmoittanut uudesta viisumijärjestelystä, joka perustuisi vain Suomen kansalaisia koskevaan ryhmäviisumikäytäntöön, kerrotaan Suomen liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Keskusteluissa sovittiin lisäksi, että Suomen ja Venäjän kanavavaltuutetut käsittelevät lähiaikoina Saimaan kanavan läpikulussa olevien huviveneiden mahdollisuutta yöpyä Juustilan sulun yläjuoksulla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot