Mainos
Mainos

Viisumivapaus Viipuriin alkoi

Kiinnostus Viipurin-matkoja kohtaan on noussut selvästi viisumipakon poistuttua.

Viisumivapaat matkat koskevat kaikkien maiden kansalaisia, jotka matkustavat ryhmässä enintään 72 tuntia kestäviä risteilymatkoja.

Ensimmäiset 70 ryhmämatkalaista lähtivät aamulla Lappeenrannasta viisumivapaalle Viipurin risteilylle. Matkailijoita paperisodan päättyminen helpottaa ja matkalle on vaivatonta lähteä.

- Voi tällaisen pikamatkankin tehdä, se on hieno juttu, toivotaan et jatkuu, sanoo Aila Kurikka.

- Varmaan ilman tätä viisumivapautta ei oltas tänään lähetty, arvioi Pertti Kurikka.

Useamman kerran viikossa tehtävien risteilyiden kova kysyntä vaikuttaa myös matkanjärjestäjien haluun kehittää oheisretkitarjontaa Venäjän puolella. Harkinnassa on matkoja Terijoelle ja Karjalan Kannakselle.

- No oheispalveluja tässä parasta aikaa kehitellään ja tällä hetkellä niitä tehdään Viipurin alueella. Tokihan me olemme toiveikkaita siitä, että saamme myös tehdä retkiä päiväretkiä Kannakselle ja ehkä vaikka Terijoelle saakka, kertoo Saimaan Matkaverkko Oy:n toimitusjohtaja Kirsti Laine.

Päätös oheisretkien järjestämisestä on Venäjän viranomaisten käsissä. Matkanjärjestäjät keskustelevat retkien laajentamisesta lähiaikoina.

Venäjän motiivina viisumivapaudelle on piristää talouslaman aiheuttamaa notkahdusta.

Katso Heli Rautasen juttu (Seitsemän uutiset 21.5.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme