Mainos
Mainos

Viitanen: Suomen seurattava Ruotsin esimerkkiä

Suomen tulisi ottaa mallia Ruotsin energiapolitiikan kunnianhimoisesta tavoitteesta, sanoo SDP:n kansanedustaja Pia Viitanen. Ruotsin kansallisen suunnitelman mukaan maan koko energiahuolto pohjautuisi tulevaisuudessa uusiutuviin energiavaroihin.

SDP:n ensimmäinen varapuheenjohtaja kansanedustaja Pia Viitanen kiittää Ruotsin hallitusta siitä, että sen on tarttunut tosissaan isoon haasteeseen ilmastonmuutoksen hillitsemisestä. Viitanen viittaa yhteiskuntaministeri Mona Sahlinin ilmoitukseen Ruotsin tavoitteesta saada maa öljyttömäksi vuoteen 2020 mennessä.

Kihniön sosialidemokraattien 60-vuotisjuhlassa puhunut Viitanen haluaa myös Suomen hallitukselta kunnianhimoisia tavoitteita asiassa.

Viitasen mielestä myös Suomessa on alettava Ruotsin tavoin tukea omakotitalojen siirtymistä uusiutuvien energiavarojen, kuten pellettien ja maalämmön, käyttöön. Hän edellyttää myös kunnianhimoisempia suunnitelmia bioenergian käytön lisäämisestä liikenteessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme