Mainos
Mainos

Viitehintajärjestelmään uusia lääkkeitä

Uudet korvattavien lääkkeiden viitehintaryhmät ja viitehinnat alkavat lokakuun alussa.

Uusina lääkeaineina viitehintajärjestelmässä ovat perindopriili, fluvastatiini ja loratsepaami.

Edelliseen viitehintakauteen verrattuna viitehinta pysyy samana 348 ryhmässä, laskee 188 ryhmässä (keskimääräinen lasku 9,70 euroa) ja nousee 57 ryhmässä (keskimääräinen nousu 0,84 euroa).

Alkavalla viitehintakaudella järjestelmässä on 610 viitehintaryhmää, joista uusia ryhmiä on 17. Ryhmiin kuuluu 2 353 korvattavaa lääkepakkausta, mikä on 48 prosenttia kaikista korvausjärjestelmään kuuluvista pakkauksista.

Eri kauppanimellä myytäviä lääkevalmisteita on kaikkiaan 670, ja ne sisältävät 138:aa eri lääkeainetta tai lääkeaineyhdistelmää.

Viitehintaryhmät perustuvat Lääkelaitoksen julkaisemaan keskenään vaihtokelpoisten lääkevalmisteiden luetteloon. Viitehintaryhmälle määritettävä viitehinta on korkein hinta, jonka perusteella samaan ryhmään kuuluvien lääkevalmisteiden sairausvakuutuskorvaus voidaan laskea.

Viitehinnat ovat voimassa 31.12.2009 saakka.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot