Mainos
Mainos

Viittä nuorta epäillään Keravan väkivaltaisuuksista

Viittä nuorta epäillään kahden miehen surmasta ja 75-vuotiaan naisen ryöstöyrityksestä.

Poliisitalo-tunnuksilla

Keravalla on paljastunut parin päivän sisällä kolme silmitöntä iäkkäisiin ihmisiin kohdistunutta väkivallantekoa, joiden uhreista kaksi menehtyi vammoihinsa. Poliisi otti varhain eilisaamuna kiinni kolme 14-17-vuotiasta nuorta, joiden epäillään syyllistyneen tekoihin, viime viikonloppuna tapahtuneeseen miehen surmaan, vanhan miehen tappoon sekä vanhan naisen pahoinpitelyyn ja ryöstöyritykseen.

Myöhemmin päivällä poliisi otti kiinni vielä kaksi 14-vuotiasta tyttöä, ja pidätti aiemmat kolme epäiltyä. Päivän mittaan on myös kuulusteltu lukuisia henkilöitä. Poliisi on vahvistanut, että viidestä henkilöstä osaa epäillään myös osuudesta viime viikonloppuna tapahtuneeseen miehen surmaan.

Pidätetyt ovat 15-vuotias tyttö sekä 14- ja 17-vuotiaat pojat. He ovat paikallisia, lähialueella asuvia suomalaissyntyisiä nuoria. Kaikki ovat vielä opintiellä, 14- ja 15-vuotias käyvät peruskoulua. Viikonloppuna ilmi tulleessa ryöstösurmassa on runsaasti yhtäläisyyksiä uudempiin tekoihin.

-Ne näyttävät olevan ketjussa. Myös tekotapa on samanlainen, kertoo rikoskomisario Pekka Heikkinen tapauksia tutkivasta Järvenpään poliisista. Heikkisen mukaan kaikissa teoissa käytettiin "silmitöntä väkivaltaa". Tarkemmin poliisi ei halua tekotapaa paljastaa, koska tutkinta on vielä niin aluillaan.

Poliisi etsii yhä myös kiinniotettujen nuorten ikätovereita, joiden tiedetään liikkuneen kolmikon seurassa. Myös etsittyjen joukossa on tyttöjä. Muita nuoria etsitään sekä mahdollisina epäiltyinä että todistajiksi. Etenkin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kaupungilla oli liikkeellä paljon koulujen loppumista juhlinutta nuorisoa.

Surmattiin kalareissulla

Heikkinen kuvaili tiistain tapahtumia "ikäväksi ja yllättäväksi käänteeksi" tilanteessa, jossa poliisi jo tutki täysillä viikonlopun surmatyötä. Eilisamuna paljastuneen uuden henkirikoksen uhri oli 65-vuotias mies, joka oli käynyt aamutuimaan kalassa Keravanjoella. Poliisi otti nuoret kiinni tekopaikan välittömästä läheisyydestä pian sen jälkeen, kun uhri oli löytynyt Ahjontien läheiseltä mäeltä noin kello 7. Paikalliset tuntevat mäen kesäteatterista.

Vain tuntia aiemmin poliisi oli saanut tiedon 75-vuotiaan naisen ryöstöyrityksestä Jaakkolantiellä, läheisen koulun tuntumassa. Nainen pahoinpideltiin ja hän on vammojensa takia sairaalahoidossa, mutta viimeisimpien tietojen mukaan hänellä ei ole välitöntä hengenvaaraa. Poliisi ei ole vielä kuulustellut naista, koska vammojen hoitaminen menee tärkeysjärjestyksessä edelle. Nainen on kuitenkin ollut hyvin järkyttynyt tapahtuneesta.

Nuoret olivat ilmeisesti jollain tapaa päihtyneitä, vaikka täyttä varmuutta tästä ei vielä ole.

-Jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä: kun tehdään tällaisia tekoja tähän aikaan vuorokaudesta, niin ei olotila ihan normaali ole, Heikkinen sanoo. Vastarintaa nuoret eivät kiinniotettaessa tehneet. Poliisi pääsi heidän jäljilleen selvittäessään vanhan naisen pahoinpitelyä sekä samana aamuna tehtyjä ilkivaltatyyppisiä vahingontekoja ja näpistyksiä. Myös sivullisten antamilla vihjeillä oli osuutta kolmikon löytymiseen.

Motiivista ei tietoa

Tiistaiaamuisten rikosten tekotapa on samankaltainen kuin sunnuntain vastaisen yön ryöstösurmassa. 57-vuotias mies pahoinpideltiin ja ryöstettiin Keskustan Kehän ja Sibeliuksentien risteyksen lähellä. Uhri raahautui ilmeisesti omin voimin parisataa metriä Seunalan kerrostalojen väliseen puistoon, mistä hänet löydettiin aamulla menehtyneenä. Miehen omaisuutta on yhä kateissa.

Ryöstöyrityksestä oli poliisin mukaan kyse myös vanhan naisen pahoinpitelyssä, sillä tekoa tutkitaan epäiltynä törkeän ryöstön yrityksenä. Nuoria on kuultu alustavasti, mutta tekojen mahdollisista motiiveista ei ole varmuutta. Osa heidän lähiomaisistaan on jo tavoitettu.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme