Mainos
Mainos

Vika ei hidastanut Pohjanmaan matkaa - Kypros lähestyy

Miinalaiva Pohjanmaan matka on sujunut odotetusti ja suunnitelmien mukaan. Viime viikolla aluksessa havaittu evävakaajan vika on saatu jo melkein kuntoon, eikä näin ollen estä miehistöä harjoittelemasta.

- Aluksen henkilöstö pystyy itsenäisesti korjaamaan monenlaisia vikoja, eli viime viikolla havaittu vika ei ole oikeastaan millään tavalla häirinnyt meidän etenemistä, kertoo kriisinhallintajoukon komentaja Mika Raunu.

Pohjanmaa on matkalla kohti Kyprosta keskisellä Välimerellä. Keli on ollut vuodenaikaan nähden normaali, ja miehistö on voinut hyvin.

- Olemme pyrkineet harjoittelemaan paljon tilanteita, joissa mennään siellä kriisinhallinta-alueella kohtaamaan muita merenkulkijoita. Olemme myös harjoitelleet aluksen huoltamista satamassa. Lisäksi tänään aloitamme laivatykistöammunnan, Raunu kertoo Huomenta Suomen puhelinhaastattelussa.

Raunun mukaan laivalla on lukuisa määrä erilaisia ampumatarvikkeita ja aseita, joiden käyttöä harjoitellaan valvotuissa olosuhteissa.

Kyprokselle Pohjanmaa saapuu noin neljän vuorokauden kuluessa. Sieltä matka jatkuu parin vuorokauden pysähdyksen jälkeen matka jatkuu kohti Suezin kanavaa ja Punaistamerta. Toiminta-alueelleen Pohjanmaa saapuu kuun lopulla.

Katso komentaja Mika Raunun haastattelu: (Huomenta Suomi 17.01.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme