Mainos
Mainos

Vikahälytys voi tuoda laskun pelastuslaitokselta

Lähes kaikki pelastuslaitokset ovat jo lähettäneet laskuja toistuvista aiheettomista automaattihälytyksistä. Elokuun loppuun mennessä laskutuksen oli ottanut käyttöön 20 pelastuslaitosta 22:sta.

Maksun hinnassa on suuria alueellisia eroja. Pienin maksu on Päijät-Hämeen 460 euroa ja suurin on Keski-Uudenmaan 880 euroa.

Sisäministeriön selvityksen mukaan pelastuslaitokset ovat olleet maksukäytäntöön pääosin tyytyväisiä. Aivan yksiselitteinen ohjeistus ei kuitenkaan ole.

– Joissakin tapauksissa on haettu sitä tulkintaa, että onko paloilmoitus erheellinen vai ei, kertoo yli-insinööri Jaana Rajakko sisäministeriön pelastusosastolta.

Esimerkiksi vanhusten palvelutalojen automaattihälytyksistä monet ovat ruoanlaiton aiheuttamia. Tällaiset hälytykset on joissakin tapauksissa jätetty laskuttamatta. Toisaalta yksittäisestä palvelutalosta saattaa tulla vuodessa kymmeniä turhia hälytyksiä, jos ilmoittimet on asennettu väärin tai ne ovat muuten palvelutaloon soveltumattomia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme