Mainos
Mainos

Viking Amorella yritetään saada yön aikana Turkuun

Viking Linen Amorella pyritään sittenkin saamaan Maarianhaminan kautta Turkuun. Yhtiön toimitusjohtajan mukaan alus voisi päästä karilta omin voimin ilman hinaajaa.

Aiemmin arvioitiin, että Amorella hinattaisiin Långnäsiin Ahvenanmaalle.

Toimitusjohtaja Mikael Backman sanoi STT:lle, että alus olisi Maarianhaminassa tänä iltana kello yhdeksään mennessä. Amorellan Ruotsiin päin matkaavat jäisivät Maarianhaminaan, jonka jälkeen loput matkalaiset vietäisiin Turkuun.

Viking Amorella

- rakennettu 1988 Kroatiassa

- pituus 169,4 metriä

- leveys 27,6 metriä

-syväys eli kuinka syvällä vedessä on aluksen rungon alin kohta: 6,35 metriä.

-matkustajapaikkoja 2 480   

Matkustajat voivat yöpyä laivalla.  Matkustajilla ei ole hätää. Laivalla on lähes 2 000 matkustajaa. Se lähti matkaan Turusta aamulla.

Laivalta tavoitettu matkustaja Iiro Uusitalo kertoi STT:lle puoli neljän maissa, että tunnelma Viking Linen Amorella-aluksella oli hyvä. Uusitalon mukaan ihmiset juttelivat toisilleen ja nauttivat virvokkeita. Harva tuntui olevan peloissaan.

Aluksen painolastitankkiin tuli karilleajossa repeämä. Tiettävästi mereen ei ole valunut mitään ympäristölle vaarallista. Painolastitankkien avulla vakautetaan alusta, ja niitä täytetään ja tyhjennetään vedellä tarpeen mukaan.

Amorella ajautui sähkökatkon takia karille hieman ennen yhtä iltapäivällä Ahvenanmaalla. Aluksen miehistö on jo korjannut sähkökatkon aiheuttaneen vian, ja myös aluksen koneet ovat käytössä .


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme