Mainos
Mainos

Viking Line: Ei kunnon keinoja valvoa prostituutiota

Laivaliikennöitsijä Viking Linella on rajalliset mahdollisuudet valvoa risteilyllä tapahtuvaa seksin myyntiä. Viking Linen mukaan toiminta ei kuitenkaan ole tavanomaista.

Ruotsalainen Expressen kirjoittaa tapauksesta, jossa lehden toimittajalle tarjottiin maksullista seksiä Viking Linen 23-tunnin risteilyyn Tukholmasta Turkuun. Seksiä myyvän naisen mukaan mukaan laiva on erinomainen paikka harjoittaa laitonta toimintaa.

Tiedotuspäällikkö Johanna Boijers-Svanströhm Viking Linelta kertoo, ettei prostituutio ole tavanomaista toimintaa.

- Jos kyse olisi laajemmasta toiminnasta, huomaisimme sen kyllä. Keinot valvoa asiaa ovat kuitenkin rajalliset, sillä emme kysele matkustajien reissusuunnitelmia tai voi koputella hyttien ovia.

Viking Line paheksuu mahdollista seksin myyntiä risteilyillään ja korostaa, ettei ole toiminnassa aktiivisena osapuolena.

- Seuraamme keskustelua ja valvomme mahdollisuuksien mukaan. Vastaavaa tapahtuu kuitenkin myös maissa ja on varmasti yleistä myös hotelleissa, Boijers-Svanströhm toteaa.

Seksikaupan valvomista vaikeuttaa myös lainsäädäntö: Ruotsin puolella seksin ostaminen on laitonta, Suomen puolella ei.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme