Mainos
Mainos

Viking Line pitää Rosellan lakkovaroitusta laittomana

Viking Rosellan miehityssopimusta koskevaa riitaa Viking Line -varustamon ja Merimies-unionin välillä voidaan joutua puimaan työtuomioistuimessa.

Viking Linen ja Merimies-unionin sopimusriita näyttää kärjistyvän.


Viking Line pitää Merimies-unionin lakkovaroitusta Viking Rosellalla laittomana ja aikoo viedä sen työtuomioistuimeen. Varustamon mielestä miehityssopimus on yhä voimassa.

Unioni katsoo sopimuksen lakanneen olemasta voimassa 17. marraskuuta ja että Rosella on sopimuksettomassa tilassa. Lakko on määrä aloittaa 2. joulukuuta klo 19. Unionin puheenjohtaja Simo Zitting sanoo, että tilanne on päivänselvä. Sopimus on lakannut tämän viikon maanantaina, sillä se oli voimassa kolme kuukautta siitä, kun Rosella siirtyi Maarianhaminan ja Tukholman väliseltä reitiltä Helsingin ja Tallinnan väliseen liikenteeseen.

Viking Linen toimitusjohtaja Nils-Erik Eklund pitää sen sijaan tiukasti kiinni siitä, että sopimus on yhä voimassa. Lakkovaroitus tuli Eklundin mukaan täysin yllätyksenä.

-Se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Lakkovaroitus on laiton, sillä sopimus on yhä voimassa, sanoo Eklund.
Zittingin mielestä Viking Linellä on koko vastuu tilanteesta. Hänestä varustamo toimii moraalittomasti yrittäessään laskea palkkakustannuksia suomalaisten merimiesten kustannuksella.

-Viking Line sanoo, ettei suomalaisella miehistöllä voida toimia kannattavasti. Oikeastaan on kysymys vain siitä, kuinka suuren voiton he haluavat. Viking Line pelaa uhkapeliä meidän jäsentemme ja heidän perheidensä tulevaisuudella.

Zitting huomauttaa, että monet merimiehet siirtyivät Rosellalle, kun Cinderella siirtyi Ruotsin lipun alle.

-Monet heistä ovat työskennelleet Viking Linellä pitkään. Nyt he saattavat taas menettää työpaikkansa, sanoo Zitting.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme