Mainos
Mainos

Viking Linen viinarajoitus jakaa mielipiteitä: "Toivottavasti örveltäjät suuttuvat ja pysyvät poissa"

Viking Linen ilmoitus alkoholin myynnin rajoittamisesta uudella Grace-laivalla jakaa MTV3 Uutisten lukijoiden mielipiteitä.

Myyntiä on päätetty rajoittaa niin, että alkoholia saa ostaa myymälästä Turun ja Tukholman välisellä risteilyllä vasta kotimatkalla. Osa MTV3:n lukijoista piti rajoitusta pelkästään hyvänä asiana.

– Hieno ryhtiliike Vikingiltä! Nyt voisi jopa pitkästä aikaa harkita risteilyä. Toivottavasti örveltäjät, joille systeemi ei sovi, suuttuvat ja pysyvät poissa, eräs kommentoija toteaa uutisen yhteydessä..

– Oikea linja. On käytävälläkin tilaa kävellä.

– Tuo rajoitus on ihan hyvä, sillä se todella auttaa rauhoittamaan hyttiosastot. Viinaa saa baareista ja ravintolasta... ilman suurempia rajoituksia. Muutaman kerran reittimatkustajana auton kanssa olen "päässyt viettämään" unettoman yön laivalla - kiitos kosteiden hyttibileiden... ja saattaapa laivakin pysyä pidempään hieman siistimmässä kunnossa myyntirajoituksen myötä.

"Nuoret siirtyvät sinne mistä saa viinaa"

Moni ei alkoholin myynnin rajoittamiselle kuitenkaan lämmennyt. Osa näki, että rajoitus saa ainoastaan matkustajat tuomaan mukaansa omat juomat.

– "Haluamme taata asiakkaillemme rauhalliset hyttikäytävät ja hyvät yöunet" Nyt ei mene sitten millään jakeluun. Mitäs tästä seuraa, se että kohta porukka kantaa viinaa laivalle, kun ei enää muutamaa neloskaljaa voi hytissä nauttia. Kolmoskaljaa kun ei kukaan jaksa kantaa laivaan, mutta pari viinapulloa on sen verran pieniä.

– Ihmiset ottavat pullon kirkasta mukaan risteilylle lähdettäessä, silloin ei paljon myyntikiellot pärise.

– Viking Line kusee tässä kyllä omaan nilkkaan. Ainakin nuoret siirtyvät sinne, mistä saa viinaa. Eikö hyttiosastoja voisi jakaa rauhallisiin ja rauhattomiin? Esimerkiksi niin, että vain C-osaston hyttikortilla saa ostettua viinaa. Asiakas saisi valita, haluaako ostaa viinaa vai nukkua rauhassa ja tehdä ostokset paluumatkalla.

"Tulee kiskontafiilis"

Osa kommentoineista näki rajoituksen takana rahastusaikeet. Jotkut uskoivatkin, että laivan rauhoittamisen sijaan rajoituksen tarkoituksena on saada risteilyasiakkaat tuhlaamaan rahansa aluksen baarissa.

– Pääsyy tähän tietenkin on, että ihmiset nauttisivat ylihinnoiteltuja paukkuja laivan ravintoloissa.

– Alkoholi on kohtuuttoman kallista laivan ravintoloissa. Huomattavasti kalliimpaa kuin monissa paikoissa maissa. Ja kyseessä on kuitenkin verovapaa alkoholi. Vielä 80- ja 90-luvuilla köyhilläkin oli mahdollisuus nauttia laivan tax-free kapakoista.

– Lisätuotto mielessä tuo sääntö on tehty. Vähän niin kuin se viinan tuputus laivan baarissa - kun tilaa oluen, niin kysytään, otatko jallushotin viereen. Tulee sellainen kiskontafiilis.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme