Mainos
Mainos

Vikström puolustautuu

Ellemme saa olla mukana keskustelemassa pyhäpäivästä, niin mistä asioista saamme sitten keskustella. Näin hämmästeli arkkipiispa John Vikström tänään sitä ryöpytystä, jota kirkko sai eilen työministeri Liisa Jaakonsaarelta (sd), kun eduskunnassa käytiin lähetekeskustelua liikelain muuttamisesta.

Jaakonsaaren mukaan kirkon ponnekas vastustus kauppojen sunnuntaiaukiolon lisäämistä kohtaan on vastenmielistä eikä vastaa uskonvapauden periaatetta.
-Kirkko osallistuu keskusteluun ei määräten, vaan esittäen näkökohtia kuten kaikki muut, puolustautui Vikström. Hän muistutti, että vuosien varrella on toivottu kirkon osallistuvan yhteiskunnalliseen keskusteluun.

-En pysty oikein ymmärtämään, millä tavalla uskonvapauden periaatetta tässä olisi rikottu, arkkipiispa ihmetteli. Vikströmin mukaan kirkko on tahtonut kunnioittaa ihmisten itsemääräämisoikeutta. Siitä, millaisia rakenteita luodaan yhteiskunnassa, päätetään eduskunnassa. Siitä on voitava keskustella, hän huomautti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme