Mainos
Mainos

Vile'n: Eduskunnalta viedään turvaselontekoon kuuluvaa valtaa

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Jari Vile'n arvostelee hallituksen olevan viemässä eduskunnalta turvallisuuspoliittiseen selontekoon kuuluvaa päätösvaltaa.

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtajan kansanedustaja Jari Vile'nin mukaan selvästä eduskunnan roolin vähättelystä kertoo puolustusvoimien joukko-osastoja kuten varuskuntia ja varikoita koskevan päätöksenteon keskittäminen puolustusministeri Seppo Kääriäiselle.

- Aiemmissa selonteoissa eduskunnalla on aina ollut tieto ja vaikuttamismahdollisuus siihen, miten puolustusvoimain läsnäolo eri maakunnissa järjestetään. Nyt selonteossa vain haetaan eduskunnan hyväksyntä rationalisoinneille, mutta päätökset siirretään ministeri Kääriäiselle, Vile'n moitti kannanotossaan.

Selonteossa myös lykätään seuraavalle hallitukselle tai vähintäänkin kunnallisvaalien yli vaikeat päätökset siitä, miten puolustusvoimat sopeutetaan hallituksen päättämälle rahoitustasolle.

- Vanhasen hallituksen esittämällä tavalla edessä on väistämättä lukuisia eikä vain yhden tai kahden varuskunnan lakkauttamisia ja mitä todennäköisimmin myös laajoja henkilökunnan irtisanomisia, hän ennusti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme