Mainos
Mainos

Vilén: Hallitus teki EU-konventista virhearvion

Vilénin mielestä Lipposen hallitus teki arviointivirheen EU-konventista.

Lipposen hallituksen eurooppaministerinä toiminut Jari Vilén tunnustaa, että hallitus arvioi EU:n tulevaisuuskonventin luonteen väärin.

Kokoomuslainen Vilén sanoo Kalevan haastattelussa, että Suomi keskittyi liiaksi puolustustaisteluun nykyisen järjestelmän puolesta.

Vilénin mukaan Suomi oli liian pitkään tukeutunut siihen, että konventti tulisi esittämään useita vaihtoehtoisia esityksiä EU:n tulevaisuudesta. Nyt konventti antoi vain yhden esityksen, josta lokakuussa alkava hallitustenvälinen konferenssi tekee lopulliset päätökset.

Vilén painottaa, että tulevissa konventeissa Suomen on asetettava kunnianhimoisemmat tavoitteet ja yritettavä hanakammin löytää liittolaisia.

Hänen mielestään myös pääministeriä edustavalla henkilöllä tulee olla poliittinen status. Viime viikolla Vilén arvioi, että Suomen konventtiedustaja Teija Tiilikainen olisi pitänyt vaihtaa ministeritason henkilöön. Viléniä on ehditty syyttää jälkiviisaudesta.

Nyt Vilén huomauttaa, että hallitus ei päättänyt konventtiedustajasta, vaan pääministeri Paavo Lipponen valitsi edustajansa itsenäisesti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme