Mainos
Mainos

Vilén kehottaa varautumaan EU-jäsenmaksujen nousuun

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtajan Jari Vilénin mukaan Suomen on alettava varautua siihen, että sen nettomaksuosuus EU:ssa kasvaa tulevaisuudessa tuntuvasti.

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Jari Vilén kehottaa suomalaisia varautumaan EU-jäsenmaksujen nousuun. Maksut uhkaavat Vilénin mukaan nousta merkittävästi.

- Jos haluamme jatkaa esimerkiksi omia rakennerahasto-ohjelmiamme, meidän täytyy varautua siihen, että se onnistuu vain jos nettomaksuosuutemme kasvaa, hän sanoo Helsingin Sanomissa.

Unionin rakennerahastot tukevat muun muassa heikoimmin menestyneitä alueita sekä koulutusta ja työllistymistä. Vilén on huolestunut EU:n nettomaksajien ja -saajien vastakkainasettelusta. Sen tilalle hän toivoo yhteiskuntavastuullisuutta, jotta unioni pääsee yhdessä asetettuihin tavoitteisiinsa.

- Olen Lapista ja tiedän olosuhteet siellä. Tiedän myös, että olosuhteet esimerkiksi Baltian maissa ovat täysin toisenlaiset. Olemme sitoutuneet tuomaan heidät mukaan samaan hyvinvointiyhteiskuntaan, joka Euroopassa on.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme