Mainos
Mainos

Vilén perää Kääriäiseltä selitystä rauhanturvaajien varustetilanteeseen

MTV3:n julkaiseman rauhanturvaajien muistion mukaan rauhanturvaajien varusteissa on pahoja puutteita.

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Jari Vilén patistelee puolustusministeri Seppo Kääriäistä selvittämään eduskunnalle suomalaisten rauhanturvaajien tilannetta Afganistanissa.

Vilénin mielestä Kääriäinen on selityksen velkaa sen jälkeen, mitä julkisuudessa on kerrottu suomalaisrauhanturvaajan haavoittumiseen liittyvistä seikoista. MTV3 kertoi tänään tapahtuneesta laaditusta muistiosta. Sen mukaan rauhanturvaajien varusteissa on pahoja puutteita. Esimerkiksi varusteliivejä rauhanturvaajat olivat ostaneet itse tai lainanneet ruotsalaisilta.

Vilénin mukaan eduskunnalle on toistuvasti vakuutettu, että suomalaisjoukoilla on paras mahdollinen koulutus ja varustus.

- Tämä on ollut eduskunnan selkeä tahtotila osallistumismandaattia myönnettäessä, Vilén sanoo ja kehottaa Kääriäistä selvittämään oma-aloitteisesti tilannetta eduskunnan ulkoasiain- ja puolustusvaliokunnille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme