Mainos
Mainos

Vilén: Soinin vaalimenestys haaste EU-puheenjohtajuudelle

Kokoomuksen Jari Vilénin mukaan perussuomalaisten EU-kriittisyyttä ei voi enää ohittaa olankohautuksella puolueen saaman suosion vuoksi. Hän vaatii etenkin pääministeriä ottamaan aktiivisemman roolin unionin puolustamisessa.

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Jari Vilén pitää perussuomalaisten vaaleissa ja galluptutkimuksissa saamaa suosiota kasvavana haasteena Suomen tulevalle EU-puheenjohtajuudelle ja EU-jäsenyydelle yleensä.

- Perussuomalaisten puheenjohtajasta Timo Soinista on presidentinvaalien seurauksena kasvanut maamme johtava EU-kriitikko, jonka vihjailuja, väitteitä ja syytöksiä ei voi ohittaa olankohautuksella, Vilén arvioi kannanotossaan.

Vilén muistuttaa, että EU:n kannatus on myös meillä Suomessa huolestuttavasti vähentynyt, ja faktojen sekä fiktion erottamista toisistaan täytyy meilläkin vahvistaa entisestään. Tämä on hänen mukaansa haaste kaikille vastuullisille puolueille, viranomaisille ja kansalaisjärjestöille.

Vilén myös vaatii pääministeri Matti Vanhasta ottamaan EU-jäsenyyden puolustamisessa sen johtoroolin, joka tulevalle EU:n neuvoston puheenjohtajalle kuuluu. Hän patistaa Vanhasta etenkin EU:n perustuslain ratifiointiin.

Vilén sanoo olevansa varma, että eduskunnasta löytyy erittäin laaja tuki ratifioinnille jos hallitus vain jättäisi asiaa koskevan lakiesityksen.

- Toivonkin, että pääministeri pikaisesti kävisi asiasta neuvottelut eduskuntaryhmien kanssa, hän toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme