Mainos
Mainos

Vilén: Suomi voisi osallistua rauhanturvaoperaatioon

Vilén perusteelee osallistumista sillä, että Suomella on laaja osaaminen Libanonin olosuhteista. Joukkojen vahvuudeksi hän ehdottaa enintään 200 henkeä.

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtajan, kansanedustaja Jari Vilénin mielestä Suomi voisi osallistua Libanonin rauhanturvaoperaatioon, jos YK:n turvallisuusneuvoston hyväksymän päätöslauselman ehdot täyttyvät.

Päätöslauselmassa vaaditaan väkivaltaisuuksien lopettamista, ja se valtuuttaa 15 000 sotilaan vahvuisten kansainvälisten Unifil-joukkojen lähettämisen valvomaan Israelin vetäytymistä.

Vilén pitää vahvana perusteena osallistumiselle Suomen laajaa osaamista Libanonin olosuhteista. Sen sijaan EU-puheenjohtajuus ei ole hänestä syy lähteä mukaan operaatioon.

Vilénin mielestä olisi luontevinta koota pohjoismaiden yhteinen rauhanturvapataljoona, johon Suomi osallistuisi enintään kahdensadan sotilaan suuruisella osastolla. Hän uskoo EU:n aseman operaatiossa olevan merkittävä. Tuhansia sotilaita lähettänevät ainakin Ranska, Espanja ja Italia.

- Toivon, että hallitus mahdollisimman pikaisesti informoisi omista suunnitelmistaan eduskuntaa, jotta tarvittava poliittinen keskustelu aiheesta voitaisiin käydä faktojen perusteella, Vilén sanoo.

Pääministeri Matti Vanhanen kertoi eilen MTV3:n uutisissa, että hän on kutsunut hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan sekä presidentin koolle perjantaiksi pohtimaan rauhanturvaajien lähettämistä.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja puolestaan sanoi, että Suomi voisi lähettää Lähi-itään maksimissaan noin kahdensadan rauhanturvaajan vahvistetun komppanian.

(MTV3-STT)

Vanhanen eilen MTV:n uutisille:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme