Mainos
Mainos

Vilén vaatii rauhanturvalain muuttamista

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokas, kansanedustaja Jari Vilén pitää EU:n huippukokouksen päätöstä ottaa käyttöön unionin perustuslakiluonnoksen solidaarisuuslauseke erittäin merkittävänä ennakkoratkaisuna.

Rovaniemellä puhunut Vilén muistuttaa, että hallituksen ja erityisesti ulkoministeri Erkki Tuomiojan keskeinen viesti hallitusten välisessä konferenssissa oli, ettei Suomella ole kiirettä omien ratkaisujensa tekemisessä. Perustuslain arvellaan tulevan voimaan aikaisintaan vuoden 2006 aikana.

Sekä Tuomioja että pääministeri Matti Vanhanen ovat Vilénin mukaan joutuneet hyväksymään, että jo ennen neuvottelujen päättymistä eräät luonnoksen yhteiset määräykset on otettu käyttöön. Hän uskoi, että samalla tavoin voidaan tämän ennakkotapauksen jälkeen ottaa käyttöön esimerkiksi sotilaalliset turvatakuut tai vaativampaa kriisinhallintaa koskevat artiklat.

Suomi ei voi Vilénin mukaan enää odottaa ja katsoa, vaan meidän on ryhdyttävä pikaisiin toimiin mm. rauhanturvalakimme muuttamiseksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot