Mainos
Mainos

Vilénille etsitään myös suurlähettilään paikkaa

Kansanedustaja Jari Vilénille yritetään etsiä myös muita kansainvälisiä tehtäviä kuin korkeaa OECD-virkaa. Vilén on myös itse aktiivinen, vaikka hän samaan aikaan pyrkii kansanedustajaksi.

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtajalle, kokoomuksen rovaniemeläiselle kansanedustajalle Jari Vilénille etsitään hallituksen toimesta muita kansainvälisiä tehtäviä vielä tämän vaalikauden loppuun mennessä, ellei häntä valita OECD:n apulaispääsihteeriksi.

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan Vilénille kaavaillaan suurlähettilään tehtävään ulkoministeriössä parhaillaan valmisteilla olevassa suuressa nimityspaketissa. Vaihtoehtoina on esitetty mm. Unkaria ja Kreikkaa. Vilénin kerrotaan olleen itse erittäin aktiivinen hakiessaan uudelle kansainväliselle uralle.

OECD-paikka yhä auki

MTV:n uutiset kertoi viime viikolla, että Vilén on hallituksen ehdokas Pariisissa päämajaansa pitävän Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n yhdeksi apulaispääsihteeriksi. Jari Vilén torjui uutisen sillä perusteella, että OECD:ssa on voimassa rekrytointikielto, mutta ei kiistänyt olevansa ehdolla tehtävään.

Ulkomaankauppaministeri Paula Lehtomäen (kesk.) mukaan Viéen on yhä Suomen ehdokas tehtävään, mikäli sellainen aukeaa. Vilénin vahvuutena pidetään sitä, että hän oli edellisen Paavo Lipposen (sd.) hallituksen ulkomaankauppaministeri.

OECD:n tulevan vuoden budjettia valmistellaan parhaillaan. Jos budjetissa riittää varoja neljän uuden apulaispääsihteerin palkkaamiseen, Vilén on vahvoilla. Mikäli apulaispääsihteerejä palkataan vain kaksi, ne menevät todennäköisesti Yhdysvalloille ja Japanille.

Vilén pyrkii myös eduskuntaan

Siinäkin tapauksessa, että Suomi ei onnistu hankkimaan OECD-virkaa Vilénille, on hän siis aktiivisesti ollut mukana petaamassa itselleen suurlähettilään paikkaa tulevan laajan nimityskierroksen aikana.

MTV:n uutisten tietojen mukaan tässä auttaisi myös Vilénin hyvä suhde presidentti Tarja Haloseen.

Poliittisissa piireissä ihmetellään kuitenkin sitä, miksi Vilén samaan aikaan aikoo joka tapauksessa olla aktiivisesti eduskuntavaaleissa mukana, vaikka hän avoimesti pyrkii kansainvälisiin tehtäviin tämän vaalikauden päätyttyä.

(MTV3-Timo Haapala)

(29.11.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme