Mainos
Mainos

Viljankorjuu pari viikkoa etuajassa

Viljasato on ympäri maan jo lähes kokonaan korjuussa. Maaseutukeskusten keräämien tietojen mukaan huippuhyvä puintikausi on päättymässä miltei paria viikkoa normaalia aiemmin.

Huippuhyväksi puintikauden on tehnyt harvinaisen lämmin ja kuiva sää. Parin viimeisen viikon aikana on ollut vain muutama paikallinen sadekuuro, joten sadonkorjuu on sujunut suotuisissa olosuhteissa ja viljat on saatu talteen hyvälaatuisina.

Maaseutukeskusten liiton arvion mukaan huippuhyvästä puintisäästä on seurannut haittaakin. Nurmet ja laitumet kärsivät kuivuudesta suurimmassa osassa maata. Laidunrehun määrä ei tule riittämään, vaan karjalle joudutaan syöttämään lisäksi niitto- tai säilörehua.

Tilanne lienee pahin Uudellamaalla, missä laitumet miltei kuivuvat pystyyn, liitto arvioi.

Kuivuus on myös lykännyt syyskylvöjä, sillä se haittaa viljamaiden muokkausta ja jättää maan kokkareiseksi. Osa viljelijöistä saattaa jättää aiotun alan kylvämättä kokonaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme