Mainos
Mainos

Viljanviljelyn näkymät poikkeuksellisen hyvät

Viljanviljelijöiden näkymät tulevalle kasvukaudelle on paremmat kuin vuosiin. Tuottajahinnat ovat poikkeuksellisen korkeita, mikä parantaa tilojen kannattavuutta.

Suotuisan markkinatilanteen uskotaan kattavan myös kohonneet tuotantokustannukset.

Viljan hinta noudattelee Suomessakin kansainvälisiä pörssihintoja, tosin viiveellä. Kulutuksen kasvu, huonot satovuodet ja biopolttoaineinnostus ovat nostaneet tuottajalle maksettavaa hintaa viimeisen parin vuoden aikana roimasti, kymmeniä prosentteja tonnilta. Sen ovat panneet merkille monet suomalaisviljelijät.

- Vehnän viljelyinnostus on ilmeisesti hinnannousun takia nousussa, ja sama juttu on ohra- ja kaurapuolella, sanoo MTK:n Varsinais-Suomen aluepäällikkö Aino Launto-Tiuttu.

Tuottajahintojen ja tuotantokustannusten muodostama yhtälö selviää vasta vuoden lopulla, mutta toistaiseksi näkymät ovat valoisat.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot