Mainos
Mainos

Viljasato jää viime vuotista pienemmäksi

Viljasadon arvioidaan jäävän tänä vuonna noin sata miljoonaa kiloa viime vuotista pienemmäksi. Maa- ja metsätalousministeriössä arvioidaan, että viljojen kokonaissato on tänä vuonna 3 700 miljoonaa kiloa.

Heinäkuun puolivälin tilanteeseen perustuva satoennuste on ministeriön tietopalvelukeskuksen mukaan hyvin epävarmalla pohjalla, koska kevätkylvöt viivästyivät ja epäsuotuisat sääolot ovat haitanneet viljojen kasvua.

Viljasadon arvioitu lasku johtuu rehuviljojen normaalia heikommista satotasoista. Rehuviljasadon odotetusta laskusta huolimatta rehuviljalla on vientitarvetta. Leipäviljasadon arvioidaan vastaavan kotimaista kulutusta.

Peltoa on tänä vuonna viljelyssä liki kaksi miljoonaa hehtaaria. Viljelyala nousi edellisvuodesta 18 000 hehtaarilla. Lisäys johtuu pääosin viljelemättömänä olleiden peltojen käyttöön otosta. Kesantona on tänä vuonna runsaat 164 000 hehtaaria, pari tuhatta hehtaaria enemmän kuin viime vuonna.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme