Mainos

Viljasato korjattu hyvissä olosuhteissa

Viljat on saatu puida erinomaisissa olosuhteissa koko maassa. Maaseutukeskusten liiton mukaan vasta parina viime yönä eri puolilla maata esiintyneet hallat eivät ole enää pystyneet vioittamaan satoa. Avomaan kurkun satokausi Varsinais-Suomessa päättyy kuitenkin hallojen tuloon.

Avomaan vihannesten ja omenan sadonkorjuu jatkuu hyvissä olosuhteissa. Syysviljojen orastuminen on ollut epätasaista kuivilla alueilla Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Hämeessä ja Pirkanmaalla. Varsinais-Suomessa rukiit ovat orastuneet hyvin, mutta kuivuus on haitannut syysvehnäpeltojen orastumista. Paikoin taas ukkoskuurot ovat kuorettaneet pellon pinnan ja kuorettumia on jouduttu äestämään orastumisen varmistamiseksi. Kuivat säät eivät ole tuoneet parannusta laidunten kasvuun, ja Etelä-Suomessa karja käy ulkona vain ulkoilmaa haukkaamassa.

Karjan rehut on otettava talvivarastoista. Laidunkausi jatkunee ainakin pari viikkoa lukuunottamatta Pohjanmaata ja Kainuuta, missä laidunkausi on loppumassa tällä tai ensi viikolla. Säilörehusta on saatu useimmiten korjatuksi vain yksi sato Etelä-Suomen kuivuusalueella ja muualla kaksi satoa. Suotuisimmilla alueilla, esimerkiksi Pohjois-Savossa ja Päijät-Hämeessä korjataan kolme säilörehusatoa.

Perunasadon korjuu meneillään

Perunasato on pääosassa maata normaali. Pohjanmaalla, Satakunnassa ja Hämeessä perunsadon laatu on hyvä. Sadosta on korjattu noin puolet. Pisimmälle korjuu on edistynyt Kymenlaaksossa, Uudellamaalla, Keski-Suomessa ja Kainuussa, missä sadosta on tallessa jo 65-80 prosenttia.

Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla perunasadosta on korjattu noin puolet ja muualla noin kolmasosa. Rypsisato on määrältään ja laadultaan likimain normaali lähes koko viljelyalueella lukuunottamatta Etelä-Suomen kuivuusaluetta, missä sato on jäänyt välttäväksi.
(STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot