Mainos
Mainos

Viljasatojen ennustaminen tehostuu

Viljasatoja pystytään ennustamaan aiempaa varmemmin. Tänä kesänä on otettu käyttöön uusi satojen ennustusmenetelmä, jolla satomääriä ennustetaan kasvutekijöiden perusteella. Vanhan menetelmän mukaiset ennakkosatoarviot perustuvat tilastoasiantuntijoiden arvioihin.

Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksen käyttöön kehitetään kattavaa satojen ennustusmenetelmää, joka perustuu kasvumalleihin, sääennusteisiin ja satelliittikuviin. Tänä kesänä uudella menetelmällä on ennustettu satoja Etelä-Pohjanmaalla, Hämeessä ja Uudellamaalla. Aiemmin menetelmä on ollut vain tutkimuskäytössä.

Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksen mukaan uudella menetelmällä voidaan lisätä ennusteiden luotettavuutta ja aikaistaa ennustamista. Ensimmäiset ennusteet kesän viljasadon suuruudesta julkaistaan yleensä heinäkuun puolivälissä. Satoarvion tiedot kootaan yli 10 000 tilalta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme