Mainos
Mainos

Viljelijät huolissaan joulukuusten marketmyynnistä

Joulupuuseuran mukaan viljellyn kotimaisen metsäkuusen keskihinta on tänä jouluna 35-40 euroa. Tulevana jouluna Suomessa myydään noin puoli miljoonaa joulukuusta.

Suomalaiset joulukuusenviljelijät ovat huolissaan joulupuiden marketkaupasta. Heidän mukaansa kauppaketjujen suuret hankinnat tehdään keskitetysti, hinnat kilpailutetaan alas, jolloin pienet ja keskisuuret viljelijät tippuvat kelkasta.

-Kuusen voi helposti napata mukaansa samalla, kun ostaa hiekoitussepelin, kissanhiekkaa tai täydennystä jääkaapin sisältöön. Marketmyynti voi pitkän päälle nakertaa myös itse kuusen arvokkuutta, vähentää sen myyttistä taikavoimaa ja keskeistä roolia joulunviettoperinteessä, Joulupuuseura toteaa tiedotteessaan.

Joulupuuseura kehottaa kuusenostajia kysymään myyjältä, missä kuusi on kasvanut. Suomeen tuodaan tänäkin jouluna tuhansia kuusia ulkomailta.

Tulevana jouluna Suomessa myydään noin puoli miljoonaa joulukuusta. Niistä noin 90 000 on suomalaisia viljeltyjä kuusia, noin 60 000 Tanskasta tai muualta Länsi-Euroopasta tuotuja viljeltyjä kuusia ja loput noin 350 000 vapaasti metsässä kasvaneita luonnonkuusia.

Joulupuuseuran mukaan viljellyn kotimaisen metsäkuusen keskihinta on tänä jouluna 35-40 euroa.

Joulukuusikauppaan on tullut uusia muotoja. Yhä suositumpia ovat joulukuusifarmit, josta perhe voi käydä itse valitsemassa ja kaatamassa joulukuusen. Myös kuusien internetmyynti on yleistymässä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot