Mainos
Mainos

Viljelijöiden tuntipalkka laskenut 3,5 euroon — Nuoret viljelijät huolissaan

Hallituksen suunnittelemat yli 100 miljoonan euron säästöt johtavat maatalouden täydelliseen kannattavuuskriisiin, nuoret viljelijät pelkäävät. Myös sukupolvenvaihdosten arvioidaan hidastuvan.

Hallitus aikoo leikata kansallisia tukia ja esimerkiksi luonnonhaittatukea, jonka Suomi sai aikanaan kovalla taistelulla. Nuorten viljelijöiden mielestä sen supistaminen on järjenvastainen viesti EU-päättäjille.

–Sehän on ihan suoraan, että kerrotaan sinne päin että täällä ei rahaa tarvita ja että saa leikata lisää ja sitähän me ei todellakaan haluta, kommentoi MTK-Pohjois-Karjalan maaseutunuorten varapuheenjohtaja Suvi Juopperi MTV3 Uutisille.

Hallitus kaavailee myös luopumistukeen rajuja supistuksia. Tähän saakka sukupolvenvaihdoksissa luopuja on voinut vuokrata pellot nuorelle jatkajalle.

–Jos tämä mahdollisuus jää pois niin harvalla on kuitenkin mahdollisuus lähteä tässä vaiheessa kun laajennetaan tilaa niin ostamaan niitä lisämaita että se tuo sitten taas hirveästi vierasta pääomaa sinne, Juopperi sanoo.

(MTV3)

Katso Keimo Lehtiniemen juttu (Seitsemän uutiset 5.9.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme