Mainos
Mainos

Viljelytekniikan valinnalla terveellisempiä mansikoita

Kuopion yliopiston tutkimuksessa huomattiin, että mansikoiden myöhäinen istutusajankohta keväällä lisää hyvien antioksidanttien määrää marjoissa.

Suomalaistutkimus todistaa, että mansikoiden terveellisyyttä voidaan lisätä viljelytekniikalla.

Kuopion yliopiston marjatutkijat totesivat tutkimuksissaan, että muun muassa lannoituksella ja istutusajankohdan valinnalla voidaan vaikuttaa siihen, miten paljon terveyttä edistäviä, hyviä antioksidantteja mansikoihin muodostuu.

- Tutkimuksessa todettiin, että kun mansikat istutetaan myöhemmin keväällä, niin myös antioksidanttien määrä kasvaa, summaa tutkija Mikko Anttonen Kuopion yliopistosta.

Tutkijat havaitsivat myös, että niukempi lannoitus tuotti enemmän antioksidantteja marjoihin. Myös marjan koolla oli vaikutusta, kertoo Anttonen.

- Kun tutkimme, miten kypsymisjankohta tai kukka-aste vaikuttavat antioksidanttien märään, niin [huomasimme että] viimeisinä kypsyvissä pienissä marjoissa saattaa olla jopa 50 prosenttia enemmän antioksidantteja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot