Mainos
Mainos

Viljo-koiran tapaus käynnisti jättietsinnät Korpilahdella: "Suuri koira on hävinnyt jäljettömiin"

Satakiloisen bernhardilaiskoira Viljon katoaminen Korpilahdella on käynnistänyt suuret etsinnät. Koira katosi maanantaina omistaja Mikko Sorennon pihalta, eikä siitä sen jälkeen ole nähty jälkeäkään.

Sorento kertoo puhelimen soineen jatkuvasti. Ihmiset ovat kertoneet havaintoja ja ilmoittautuneet mukaan etsintöihin.

– Havaintoja on tullut koirista sekä tassun jäljistä, mutta ei mitään varteenotettavaa, Sorento kertoo.

Sorennon mukaan 3-vuotias Viljo ei ole aiemmin kadonnut.

Tänään koiraa etsitään laajalla joukolla.

– Yhteisöllisyys on ollut hienoa. Tänään avuksi etsintöihin saadaan myös kameralennokki ja vesitaso. Vesitasosta näkee paremmin, jos koira esimerkiksi juoksee jossakin.

Koiran toinen omistaja Annemari Auvinen sanoo koiran olevan kaikkien kaveri, joka lähtisi kenen tahansa mukaan. Kuuden päivän aikana koira on kuitenkin saattanut mennä niin sanottuun pelastautumistilaan, jossa se piiloutuu kaikilta – jopa tutuilta.

– Toivomus onkin, että koiraa ei missään nimessä huudettaisi nimeltä, koska se saattaa olla pelastautumistilassa, jossa se pakoilee tuttujakin ihmisiä, Auvinen sanoo.

Auvinen sanoo kaikkien havaintojen tassunjäljistä näköhavaintoihin kiinnostavat.

– Toivomme, että ihmiset pitäisivät silmänsä auki ison bernhardilaisen varalta ympäri Suomea juuri siksi, että koira on voinut lähteä kenen tahansa matkaan.

– Lähimaasto on metsikköistä ja hankalaa. Ikävä kyllä myös korppilaumat kiinnostavat. Ne ilmestyvät paikalle, jos siellä on iso raato.

Viljon etsimiseksi on perustettu Facebook-ryhmä Löydä sata kiloa rakkautta, josta omistajan yhteystiedot löytyvät.

Viljon katoamisesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme