Mainos
Mainos

Vilkun käyttö kangertelee

Suomalaiset autoilijat käyttävät vilkkua laiskanlaisesti. Poliisin mukaan etenkin pääkaupunkilaisten autoilijoiden vilkun käytössä on parantamisen varaa. Kuluvana syksynä vilkun käyttöä pyritään lisäämään Vilkuta ajo(i)ssa -kampanjan avulla.

Kampanjan taustalla oleva työryhmä muistuttaa lisäksi heijastimen tarpeellisuudesta. Jalankulkijan ei kannata luottaa siihen, että hän olisi turvassa kulkiessaan tienpientareella valkoisen viivan ulkopuolella.

Myös ennakoiva ajotapa vähentää huomattavasti onnettomuusriskiä. Useat autoilijat luottavat virheellisesti siihen, ettei vilkkua tarvita valmiiksi viitoitetuilla kaistoilla. Jotkut autoilijat taas vilkuttavat vasta sen jälkeen, kun he ovat jo aloittaneet kääntymisen. Huoltoasemat ja Autoliiton toimipisteet jakavat kampanjan tueksi takalasiin liimattavia tarroja eri puolilla Suomea.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme