Mainos
Mainos

Villa Urpo ja taidekokoelma myydään

Lehtikustantaja Urpo Lahtisen taidekokoelma ja kotimuseo Villa Urpo ovat myynnissä. Urpo ja Maija Lahtisen säätiön konkurssipesä julkaisee isot myynti-ilmoitukset näistä kahdesta kokonaisuudesta huomenna. Lisäksi etukäteen on jo tehty suoramarkkinointia Tampereen ja Ylöjärven kaupungeille sekä kaikille Suomen säätiöille ja joillekin museoille. Taidekokoelma halutaan säilyttää kokonaisena.

Reilut viisisataa teosta sisältävä taidekokoelma, graniittinen museorakennus sekä 16 hehtaarin suuruinen maa-alue myydään kokonaisuutta hallinnoineen säätiön konkurssipesän lukuun pikaisesti. Taidekokoelmalla ja talolla ei ole lähtöhintaa, mutta pesäluettelossa taidekokoelman arvoksi on arvioitu 1,5 miljoonaa euroa ja kiinteistön tontteineen 3,4 miljoonan euron arvoiseksi.

Urpo ja Maija Lahtisen säätiö asetettiin konkurssiin viime syksynä. Urpo ja Maija Lahtisen säätiön konkurssipesää hoitavan asianajaja Heikki Berglundin mukaan riitely asian ympärillä ei lopu vielä vähään aikaan, koska meneillään on useita oikeusjuttuja. Taidekokoelman ja Villa Urpon myynnistä saadut rahat jäädytetään siksi aikaa, kunnes saadaan selville, kuka mitäkin omistaa.

Maija Lahtinen pakoilee Urpo Lahtisen kuolinpesän varojen kavalluksesta saamaansa tuomiota ulkomailla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot