Mainos
Mainos

Villa Urpo ja taidekokoelma myydään

Lehtikustantaja Urpo Lahtisen taidekokoelma ja kotimuseo Villa Urpo ovat myynnissä. Urpo ja Maija Lahtisen säätiön konkurssipesä julkaisee isot myynti-ilmoitukset näistä kahdesta kokonaisuudesta huomenna. Lisäksi etukäteen on jo tehty suoramarkkinointia Tampereen ja Ylöjärven kaupungeille sekä kaikille Suomen säätiöille ja joillekin museoille. Taidekokoelma halutaan säilyttää kokonaisena.

Reilut viisisataa teosta sisältävä taidekokoelma, graniittinen museorakennus sekä 16 hehtaarin suuruinen maa-alue myydään kokonaisuutta hallinnoineen säätiön konkurssipesän lukuun pikaisesti. Taidekokoelmalla ja talolla ei ole lähtöhintaa, mutta pesäluettelossa taidekokoelman arvoksi on arvioitu 1,5 miljoonaa euroa ja kiinteistön tontteineen 3,4 miljoonan euron arvoiseksi.

Urpo ja Maija Lahtisen säätiö asetettiin konkurssiin viime syksynä. Urpo ja Maija Lahtisen säätiön konkurssipesää hoitavan asianajaja Heikki Berglundin mukaan riitely asian ympärillä ei lopu vielä vähään aikaan, koska meneillään on useita oikeusjuttuja. Taidekokoelman ja Villa Urpon myynnistä saadut rahat jäädytetään siksi aikaa, kunnes saadaan selville, kuka mitäkin omistaa.

Maija Lahtinen pakoilee Urpo Lahtisen kuolinpesän varojen kavalluksesta saamaansa tuomiota ulkomailla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme